18 augusti 2013

Sjörunan - en förklaring

Sjörunan gör oss perseptiva och öppnar upp oss för inkommande energier av andligt och drömskt slag. Den ger oss rytmen, för oss närmare de kosmiska energier och det kosmiska havet.

Romantiken finns här - och romantiken är en pulserande livskraft - så mycket större än de fåniga heteronormativa, tvåsamhetsmönster vi ständigt matas med socialt och kulturellt. Här pratar vi istället om den romantiska sidan inom oss, som både fördjupar oss och binder oss samman med omvärlden. Som gör livet innerligare, djupare, mer sensuellt och erotiskt.

Runan gör symbolerna omkring oss tydliga, stärker våra band till drömvärlden och triggar vår fantasi. Vi upplever världen i flera lager, det som finns över ytan, under ytan och djupt i det svarta.


Vi ser hur de olika lagren reflekteras i varandra. Vad kommer först, drömmen eller den vakna verkligheten?

Hav, sjö, vattenfall och vatten; runan betyder många men liknande saker i olika språk och tolkningar, men vattnet är den sammanhållande faktorn. Detta element står bland annat för den andliga och känslomässiga kommunikationen, den som går direkt från en del av en varelse till en annan. Från hjärta till hjärta, sköte till sköte, öga till öga, cell till cell. Vi förstärker denna förmåga när vi är vid havet, badar i en insjö, står i regnet och plaskar i badkaret.

Jag placerar Sjörunan i hjärtat, centrum för energikroppen, sätet för känslan och  kärleken. Den plats där vi vet bortom ord att vi alla är del av samma kropp och samma ande. Du kan också visualisera sjörunor i blodet, som stärker ditt flöde och dina djupa drömmar.


Inga kommentarer: