9 maj 2014

Dagskurser i Häxkonst och Gudinneskap i Skåne i sommar


Med avstamp i  min bok Nordiska gudinnor - VarDagsmagi för dagens kvinnor, kommer jag i sommar att hålla 4 endagars kurser i Skåne med kvinnors personliga utveckling på agendan.  

Vi arbetar med klassisk häxkonst och jag kommer att leda er genom berättelser, sång och transresor för att komma gudinnorna närmare. Vi möter Freja, Idun, Hel och Skade, och låter dem transformera oss. Dessa gudinnor är kvinnliga förebilder för helt olika sätt att förhålla sig till världen. Plocka den eller dom förebilder som just du behöver. Kurserna är fristående.

 Lö 21:a juni, på själva Sommarsolståndet möter vi Freja, nordens stora Gudinna. Freja kommer hel och obruten för att ge oss styrka i ryggraden och röd stolthet. Inom henne finns såväl älskaren som modern, livs och dödskraft, krigare och magiker. Möt Gudinnan som älskar och slåss med samma passion. För alla som behöver kraft att genomföra VarDagliga dåd.

Lö 28:e juni, under mörkermånefas möter vi Hel, Dödens gudinna. Hel tar emot allt som vi inte längre behöver. Hon har också den urgamla visheten att klara ambivalensen kring avslut. Behöver du släppa taget om en gammal identitet, en relation, eller ett jobb? Då är Hel gudinnan för dig. Vi lär oss om att finna frid hos den mörka Haggan, ser oss själva i spegeln och gör en ceremoni och begraver det som behöver begravas. Och mer.

Lö 5:e juli, född från den mörka jorden och den ljusaste dis, är Idun den nordiska mytens Pippi Långstrump. Allt kan vändas på huvudet med denna underbara lekkamrat. Behöver du friska vindar i ditt liv och mer lekfullhet? Då är Idun gudinnan för dig. Vi monterar ner samhällets förväntningar och söker oss in mot en mer hjärtlig verklighet.

Lö 12:e juli, vi möter Jaktgudinnan Skade, vår nordiska Artemis som jagar och skidar och vandrar under månen. Behöver du klarhet, fokus och uthållighet att genomföra ett viktigt projekt? Behöver du dra upp gränser för att få gjort det du vill ha gjort? Vi arbetar med renande meditationer och magisk gränssättning, samt gör en ceremoni för att fixera ett mål. Bland annat.

Tid: 10 - 18.
Plats: Utomhus vid Häxans hus, Henset, Hörby kommun Skåne. Möjlighet att besöka Lindas fina häxbutik finns under fika och lunch.
Kostnad: 450 kr, lunch och fika medtages.
Deltagare: Denna kurs är enbart för kvinnor.Alla dagar byggs upp kring den trygga cirkeln där alla får plats. Det finns inga krav på att prestera eller på särskilda förkunskaper. Däremot på total närvaro. Dagskurser innehåller förutom sagoberättande, sång och ledda meditationer, regelrätt häxkonst för transformation. Gudinnorna får agera förebilder för stolta sätt att leka med kvinnligheten - och att bryta sig loss från dess förväntningar när så behövs.

Vid intresse kontakt mig via:
haxdansen@gmail.com

Efter anmälan skickar jag ut ett brev med mer detaljerad info. Jag svarar också gärna på eventuella frågor. Sista anmälningsdag är 14 dagar innan respektive kurs.
 

 
(Illustration överst Freja av Peter Hallin, underst i Skogen av Sofia Axelsson)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Detta tar jag till mig och sprider gärna vidare från min blogg om jag får... Fastän jag som man inte tillhör kursdeltagarna... Women have to do, what women have to do... Tack Sofia, lev väl med Frigg och Freja, samt alla de andra som är systrar i dig... :)

Elin Jansson sa...

Hej,
Jag skriver just ett arbete om olika trosuppfattningar och rörelser. Jag ska därför intervjua olika människor och skulle vilja fråga om jag fick intervjua dig? Kotakta mig gärna via min mail om du är villig att ställa upp: nilejansson@hotmail.com

Sofia sa...


Det tackar jag stort för! Och jag tror vi alla måste göra vad vi måste göra, kvinnor som män, alver som jättar ;) Vandra väl i Väven och må gudinnorna kyssa dig vaken om mornarna.

Sofia sa...

Elin: Det går jättebra att intervjua mig. Jag skickar dig ett mail så kommer vi överens om sätt och tid. Allt gott