13 februari 2012

Fackelrunan - en förklaring

Fackelrunan är den inre elden. Det är lågan som flammar upp och stärker våra naturliga förmågor. Det är samma energiform som sexualiteten, så när vi använder Fackelrunan kan vi uppleva att vår sexualitet ökar, vilket är sant, men lika sant är att sexualiteten ökar de förmågor som Fackelrunan står för. Genom att låta den inre sexuella kraften flöda blir vi kreativa, inspirerade och större magiker. Det vill säga, vi får förmågan att skapa den värld vi vill skapa.

Som en av Frejas runor är Fackelrunan starkt kopplad till sejd. Den första tiden jag åkte iväg på sejdträffar med mina sejdsystrar kom jag alltid hem och vara omväxlande arg, kåt och nöjd som en spinnande katt. Sambo var med andra ord lätt ambivalent inför vad han skulle få hem efter dessa sammankomster. Jag förstod snart att flera av mina sejdsystrar reagerade på samma sätt. Effekterna planade ut med tiden och det hela var logiskt. När vi sejdade väckte vi ormkraften som slingrade sig genom våra chakror och rensade ut blockeringar och ökade vår energinivå på samma gång. Enligt alla regler - eftersom vi arbetar med kraft från jorden - aktiverades till att börja med de första chakrorna där överlevnad (inklusive aggression), sexualitet och fysiskt välmående bor.

Fackelrunan handlar om att väcka den energi som krävs för att skapa den verklighet vi vill ha. Men också att öka vår energi så mycket att vi kan se och höra klart. Att vara Seende (och hörande, kännande med hyperkänsligt smak och luktsinne) är ingenting annat än att äga så hög energinivå att vi ser bortom de rökridåer av materiell yta och människoskapade relationsspel som ofta presenteras som verkligheten. För att se in i anden som lever i materien, för att se bortom närsynta maktspel och trånga relationsmönster behöver vi öka flödet av energi i vårt system. Det finns tusen avancerade skolor vars syfte är just detta, så det vore förmätet av mig att ge råd. Men tillåt mig vara förmäten denna gång. Här är saker du kan göra för att öka din energinivå och lära dig Se och Skapa: ta bort alla inprogrammerade begränsningar om vad du tror världen är; var mycket i Naturen och förstå att du själv är natur; tillåt aldrig att din sexualitet exploateras, gör den till din egen och var precis så utåtriktat kåt eller introvert sexuell som du vill vara; träna hårt och ät bra - kroppen är skeppet du reser med i de olika världarna; placera Fackelrunan i ditt sexualchakra; lyssna aldrig för mycket på andras råd.

Inga kommentarer: