20 oktober 2011

In i lugnet

Ingen lust att ta del av allt som pågår? Trött på interaktiva medier och kanske till och med människor som pratar för mycket? Det är hösten, Hel som drar dig i tröjärmen, eller bara själen som kallar inåt. Stäng av, gå hem och dra täcket över huvudet. Det är helt ok.

Visste du att det är bevisat att stressade människor tar mindre välgrundade - och därmed ofta sämre - beslut än människor som inte är stressade? Sug på den och begrunda detta nästa gång du ser en politiker, näringslivsrepresentant eller journalist flänga fram mellan det ena och det andra. Förmågan att påverka tusen och tusen liv och med all säkerhet tagandes mindre välgrundade beslut.

Många av oss påverkar kanske mest oss själva, vår familj, våra vänner och våra kollegor. Det är också väl värt att vila ut sig för. Av omtänksamhet mot oss själva och vår omgivning. För inte vill vi ta taskigt grundade beslut därför att vi inte tog den tid vi behövde att varva ner.

Stäng av det som krävs, stäng ner det som krävs, klappa katten, sjunk ner i fåtöljen, i sängen, på golvet, drick te, sätt på musiken och verkligen lyssna, läs en bok eller låt den sjunka ner i knät, titta på din favoritserie, lämna kalenderns lediga dagar just lediga så långt du kan. Om det är vad du behöver, om det är vad som krävs.

2 kommentarer:

Erik M sa...

Ett gott råd, tycker jag - verkligen som verkligen talar starkt till mig just idag.. - men vore det så enkelt, som att vi själva alltid får eller kan välja ? Tror jag säger som Heidenstam, eller någon gammal poet: "Man får strida på stridens dag, och leka på vilans.."

Tack för många fina inslag om runorna !

Sofia sa...

Vem har sagt att det är lätt :) Men visst får vi välja - ibland är det såklart svårare då vi bundit in oss i saker vi - tycker att - vi måste göra.
Att avprogrammera samhällskrav och interna krav är för mig en stor del av min (andliga) utveckling.

Tack för det! Det kommer mer.