16 oktober 2010

Hel säger

Hel säger:

Sök inte bekräftelse. Stäng av telefonen och datorn för en stund. Ge istället bekräftelse. Lyssna djupt och skapa något åt en Vän som behöver bli sedd i mörkret.
Skapa varsamt, med känsla, varje skapelse är en magisk akt. Eller skapa bara med tanken, och med theångans klokskap.
Gör något ovanligt, djupt och märkligt. Sök i grumliga brunnar från förr, sy långsamma stygn, fläta in ben i silkesband.
Finn trekorsningen och välj den tredje vägen, som vare sig leder till himmel eller helvete utan till något betydligt mer intressant.
Tänd ljus för dem som behöver hitta hem. Tänd också ett ljus för din egen själ. Och kanske för en ny vän från annan värld.
Älska dom som dött, för vi kan tala med dom genom hjärtat men ingen annanstans.
Rönnbärsband, svarta ljus och pentagram, benknotor och mörk humor, skräckfilmer och spindelväv. Var inte rädd för fysiska manifestationer av de mest skilda slag, alla omfamnar natten på sitt eget sätt.
Dansa en tango med förmödrarna - här finns blodskunskap att hämta.
Arbeta innerligt och väl, var inte rädd att förkovra dig i det till synes vanliga.
Finn stillheten och håll den nära. Finns stillheten och håll. Finn stillheten. Finn.

6 kommentarer:

Elin Hejll sa...

Kära du! Jag blir så tagen av dina ord! Hela tiden! Jag säger det igen: en inspiration! Jag undrar om det skulle vara OK att läsa upp bitar av det du skrivit i detta inlägg på vår Samhainceremoni? Jag kommer då såklart säga att det är du som skrivit det och tipsa om din fantastiska blogg. Höstkramar från Elin

Sofia sa...

Tack Elin!
Det går naturligtvis bra. Det är faktiskt ett roligt sätt att vara med på ett hörn och blanda energierna med kvinnor som jag förmodligen aldrig har träffat. Vi fortsätter att skapa för varandra ...

Ingrid sa...

Älskar!

Asynja sa...

Så fint!

Rosenklo sa...

Mmmm....visst är det Hels ord. Yes, älskar!

Elin Hejll sa...

Jag läste ditt inlägg på vår ceremoni runt vår eld igår. Och alla tyckte såklart att det var jättefint! Tack åter igen! Kram