23 augusti 2008

Lördagen - den Svarta Gudinnans Dag


Lördagen är Hels, Pertras, Nornornas och den Svarta Gudinnans dag. En dag att sluta sig i sig själv, sakta ned på takten och syssla med introspektion. En skön akt efter en hektiskt vecka för min del. Planeten Saturnus sägs influera lördagen och denna himlakropp står för regler, lag, begränsningar, fördrivning, beskydd och helande i utdrivande bemärkelse.
Ordet Lördag kommer från lögardagen, dagen man tvättar och tvättar sig. Det passar bra att rensa och rena idag. Jag fick en silverkanna till mig för en tag sen. Den är mycket vacker men behöver putsas, så det blir dagens praktiska magiska akt - att putsa och inviga kannan som jag ska göra brygder i (här inflikas ett infernaliskt häxskratt).
Den som vill jobba med lördagens energier kan ha hjälp av färgerna svart, grått, midnattsblå och lila. Runor som bär de mörka energierna är bland annat Hagalrunan och Klipprunan. Myrra, cypress och patchouli doftar som svart, rik mylla. Trevägskäl förstärker all lördagsmagi. All typ inåtblickande, vila och magi av det renande, sammandragande och avslutande slaget passar bra. Du vet vad vi säger: Om det inte skadar någon, gör vad du vill.
(Bild av Brian Froud, från Runes of Elfland)

Inga kommentarer: