4 oktober 2008

SpindelVäven och Samarbete

Hos de flesta moderna magiutövares återkommer en viktig men svår fråga: Vem kan man samarbeta med och hur? För vissa är idealet den nära, nära gruppen; ett slags coven där inga hemligheter finns och alla stöttar varandra genom allt. För vissa är drömmen enbart att ha någon - kanske bara en enda person - att fira högtider tillsammans med. Och för ytterliggare någon är en ständigt växande, öppen cirkel det ultimata.
Nästan alla nyhedningar som hållit på ett tag har berättelser om samarbeten som exploderat, krackelerat eller helt enkelt runnit ut i sanden i brist på energi.
Hur ska vi får det att fungera? Vad består ett gott och stadigt samarbete av?
Jag tror att det stadiga samarbete består av förändring; av ständig rörelse, att närma sig och släppa lös. Samarbetspartners kommer och går. Och ibland kommer de tillbaka. Alla lär en något viktigt. Med vissa växer man flera mil. Man kan låta några komma riktigt nära och ha ett helt nät av bekantskaper. Alla måste inte vara bästa kompisar för att de firar högtider tillsammans. Jag tror på att växla mellan det professionella och det intima. Att ha rimliga förväntningar och vara öppen för det oväntade.
Jag tror Spindeln är samarbetets beskyddare. Den tillåtande, arbetssamme Vävaren. Som helt enkelt väver nytt om en väv rivs ned. Som använder de sega rådarna att fånga feta byten. Cirklar och länkar, cirklar och länkar. Det roliga med att se samarbete som en spindelväv är att inte veta hur många vi är sammanbundna med. Den har arbetat med den som arbetat med den ... Vissa träffar massor av individer, vissa utgör starka knutpunkter med ett några nära relationer och ytterliggare någon stärker vävens trådar genom att fara hit än dit, och lämna stjärnbeströdda energitrådar efter sig.
Om du vill boosta ditt samarbete med hedniska vänner, hitta nya, eller avbryta ett partnerskap utan strid. Kalla på Spindeln. Hon hjälper dig och hon vet hur man gör.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Märkligt. För mig som lider av spindelfobi är det inte helt lätt. Häromdagen körde jag ned till staden och halvvägs där dimper en spindel ned från biltaket mitt framför näsan. Hur lätt är det att praktisera spindelfobio i trafiken? Den roade sig med att dingla upp och ned framför näsan på mig i en mil ungefär. Sedan damp den ned på ratten och lät mig försöka undvika att mosa den med händerna. Jag VISSTE att den hade ett budskap med sig och nu vet jag vad det var... :-)

Sofia sa...

Spindel, öde, väv, att väva, väva samman, samarbeta, koppla samman ... ja, jag tror det. Den verkade ju ganska så envis med att synas får man säg ;)