26 januari 2010

Bland Vintervargar och Gudinneljus

Snart ska jag åka till en vacker plats nära isbelagt vatten, med snö på träden och knarr i natten. En hednakamrat och jag har hyrt en stuga där jag har arbetat magi förut. Det är en bra plats, fylld med sejdkraft och vilda väsen. Det finns också möjlighet att laga mat, plats att sitta och trumma eller transresa; att arbeta med kraften, det som finns runtomkring och det som finns inombords.
Det är lyxigt, på gränsen till högtidligt, att få ha denna hednavän, denna syster för sig själv, för hon är stark och vacker i såväl själen som viljan. Samtidigt kommer vi såklart att vara allt annat än högtidliga. Det är knappast vår stil - eller vår natur.
Men vi respekterar kraften, liksom vi respekterar varandras styrkor och svagheter. Och det är kort och gott grunden för allt gott och effektivt gemensamt magiskt arbete.
Magin finns alltid tillgänglig i det mest vardagliga för den som tittar, men emellanåt behöver jag ramla rakt in i den där världen utan hårda kanter och samhällskrav - den där världen som är mytisk och stor och just nu fylld av vintervargar och Gudinneljus. Jag känner redan hur krafterna drar och kittlar. Håller ihop vardagsjaget en liten stund till för att lämna en ordnad tillvaro bakom mig innan jag sätter mig på tåget och far mot Sagas land.