17 juli 2008

Fullmånen lyser upp Mytens rike

Fullmåne, Fredag, Frejas dag. Den 18:e Juni är en riktigt strålande magidag i Gudinnans tecken.
Eld, Jord, Luft och Vatten är oftast fasta, men om det femte elementet råder det delade meningar. För en del är det Eter. För en del Is. Och för ytterliggare andra består det femte elementet av Månsken. En-klok-en viskade en gång i mitt öra att fullmånesken lyser upp den mytiska världen och visar oss världens baksida. Inte bara våra inre arketyper och symboler, utan hela världens mytiska varelser träder fram i månljuset. Det är därför älvor dansar i fullmånesken och varulven inte längre kan trängas in i sitt mänskliga, alltför civiliserade skinn när fullmånen träder fram. Om kollektivet trängt undan animaliska, blodtörstande eller sexuella impulser för länge kan de gömmas under dagen, men inte under fullmånenatten.
Mycket magi kan stärkas av fullmånens ljus, men ibland räcker det med att vara uppmärksam. Vem knackar på i ditt sinne? Varför ler du på det sättet? Vem är det som kräver blodrött vin fast du brukar föredra svalt och vitt? Varför valde du den där färgen just idag?
Släpp fri det inre och se vad som händer.
Mycket magi kan stärkas i fullmånens ljus, men ibland räcker det med att vara uppmärksam. Vilka tecken står skrivna i vinden? Såg du varelsen bakom stammen där? Vem skrattar bakom din älskades leende? Brukar din mors röst vara så mörk?
Världen är alltid magisk. Men ibland är den mer magisk än vanligt. Fullmåne, Fredag, Frejas dag. En strålande dag för magi i Gudinnans tecken. Världen veck
las utochin och visar sin baksida.

Inga kommentarer: