20 november 2008

Vad är Kraft

Jag har blivit inspirerad att tänka mer på min kost. En mage som ofta krånglar tar bort en del av orken, vilket är onödigt. Så jag gjorde bovetegröt till frukost, och åt med frukt, bär och havremjölk. Det smakade helt ok, och var som sammet i magen. Tittade på inspelat komediprogram till frukosten tillsammans med den - jag - älskar. Vi är insnöade på allt som får oss att skratta.
Hur väcker vi kraften?
Alla delar måste få sitt; magen, glädjen, kärleken.
Tar oss iväg till Simhallen trots att det tar emot lite. Väl där njuter jag av att låta vattnet bära mig, att snurra, simma ryggsim och bröstsim; molnen spricker upp och vattenytan glittrar plötsligt av solsken. Magen lyser varmt gul av ett glatt solar plexus.
Var hittar vi kraften?
I elementen, i det som är, i rörelsen, genom att inte arbeta mot, utan med. Vatten omfamnar, lösgör, bär och bevarar. Elden väcker vår energi och våra cellers ugnar.
Jag simmar så att andetagen måste djupna, avslutar simturen med att stretcha ut kroppen. Sen duschar jag varmt, tar inpackning i håret och sätter mig i bastun. Jag tänker på alla kulturer som haft och har olika former av bastu som metod att stärka både kropp och själ. Gör en chakrameditation i värmen. Efter bastun duschar jag kallt.
Hur bevarar vi kraften?
Genom disciplin och enkelhet. Göra det som tar emot lite, när vi vet att det lyfter oss. Flyta med i skeenden och plocka upp det goda när det kommer i vår väg. Minnas det som är klokt, och ta del av det. På vårt eget sätt.
På bussen hem pratar vi om politik och miljö. Om visionen av en bilfri innerstad och ett friskt Östersjön. Lösa idéer om vad som krävs och vilka metoder som kan användas. Jag konstaterar att om jag får uppleva dessa två ting innan jag dör så kommer jag att dö lugn. För det innebär att världen faktiskt ha förändrats till det bättre.
Hur inspirerar vi till att gå utöver oss själva.
Allt måste få sitt: intellekt, tanke, framtidsvison. Vi måste ha hopp att saker kan förändras till det bättre. Annars tar hopplösheten över och luckrar upp vår sparade energi och vår vilja.
När vi kom hem gjorde jag en liten borstning av auran med svanfjäder, ugglefjäder och salvia. Nu ska jag snart gå och arbeta. Få ihop lite pengar till tak över huvudet och mat. Det är en bra sak att jag kan göra det, och baschakrat lyser stadigt av den vetskapen.
När är kraften närvarande?
När varje chakra lyser klart och är fyllt av energi. När kroppen är stark och väl omhändertagen. När auran är ren och skir. När anden pulserar och tror på en fortsättning. När rötterna går djupt och man minns all klokskap som funnits före.
Ett litet steg i taget. En liten bit i taget. Och kraften växer stadigt. Sakta, men stadigt.

(Bild: the snake within av Sara Glass)

3 kommentarer:

stugtomten sa...

Åh du vackra kossa! Du har det bra du med bad och mys! Fasen va avis jag blev!
Fast imorgon stöper vi ljus och på söndag ska ölen bryggas.

Sofia sa...

Vad gnäll du över då stugtomten lelle? stöpe ljus o brygge öhl. Dä ä välan bra dä

kärlek för helvete
(Kär Lek Hel Vet)

Ingrid sa...

Har du fått ordning på din mail? Hellas mail studsar ff tillbaka. Har du fått mitt? I annat fall, tack för i eftermiddag, det var givande!
Kramar & kärlek!