9 december 2008

Lodjur, Rovdjur, Moddjur

Lodjuret är den Skadi-naviska stora katten i skogen. Trots att lodjursstammen mår ganska så bra idag är det få som har sett denna katt i det vilda. Djuret är skyggt och bra på att gömma sig. Särskilt bra är den på att gömma sig i träd.
Frejas vagn dras av katter och i vissa versioner är dessa katter lodjur. Lodjuret kan sägas vara Frejas djur och även om Vanadis har många djur kopplade till sig är den sensuella, älskvärda, örontoffsbeprydde en särskilt bra manifestation av den Kvinnliga Magiska Kraften.
Lodjurets magiska egenskaper som Drömdjur och Kraftdjur är försiktighet, uppmärksamhet, och skarp syn. Djuret kan leda vägen till förståelse för gamla mysterier och ockulta hemligheter. Hon sägs kunna bevara dessa kunskaper, och hon kan även röra sig genom Tid och Rum. Lodjuret hjälper även sin människa att utveckla sina psykiska förmågor.


(bild, konstnär tillfäligtvis okänd)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Panna mot panna. Blundar. Fingrar som smeker en len, sträv päls. Vi är två, vi blir ett. Älskar, älskar, älskar. Tillsammans färdas vi genom världarna, drömmarna och hemligheterna.

Tack syster, för den fina texten om detta underbara djur. Och vilken bild! Förstår du själv vilken källa din sida är?

Vi synes snart. Hårda kramar så länge
Heléne

Anonym sa...

Vilken underbar bild!
Lodjur är verkligen en inspirationkälla.