7 maj 2010

En kapitel klart - ett annat börjarSå har jag färdigställt kapitlet om Saga. Och som vanligt tänker jag:
- Så lång tid allting tar, det här skulle varit klart för länge sen.
Men sen tänker jag efter och inser något. Sen jag började lägga upp texter om de nordiska gudinnorna har jag skapat en hemsida, skapat bilderna till sidan, börjat fota, lärt mig photoshop, fått till mig information om och arbeta med gudinnorna kontinuerligt, bland mycket annat. Så det är inte konstigt att det tar en stund.
Nu har jag lagt upp det som kommer att finnas på gudinnesidan. Jag började lägga ut dessa texter därför att jag tyckte att det saknades Gudinnetroende författare som fokuserade på den nordiska magin. Jag hoppas att de har varit och är till nytta för de nordiska häxor och hedningar som jag vet finns där ute.
Nu börjar nästa kapitel för mig. Att skriva klart tillhörande kapitel om högtider, nordisk häxkonst mm som ska utgöra boken i sin helhet. Till detta tillhör också att bestämma mig för layout, trycka boken, skapa ett litet förlag och vad man nu kan behöva för att ge ut sina egna böcker. Men det ska bli kul. Och det är helt ok. att det går lite långsammare än jag först planerade. Det som är värt att göra är värt tiden. Och när man väl lärt sig något går det bra att öka takten sen.
Kapitlet om Saga handlar mycket om att skriva och skapa. Men jag har inte tagit upp en helt grundläggande komponent för att skapa det vi drömmer om: envishet, envishet, envishet och ett stort mått tålamod.

2 kommentarer:

Åse sa...

Och du gör det för dig! För att du vill och förhoppningsvis ger det dig den energi du behöver. Låt det ta den tid det tar. Låt det växa fram och få den kraften du behöver på vägen. Ska snart gå in och läsa om saga, ser verkligen fram mot ditt kapitel om högtider och hoppas kunna använda det i realiteten. Kram till dig.

Sofia sa...

Jamen visst! såklart, såklart såklart. Mest det.