14 februari 2008

Tidiga Vårkänslor

Dagsljuset växer och månen växer. Det känns i varje cell att våren är om hörnet och samtidigt håller den kalla världen sitt grepp och manar oss stilla. Nog för vem som helst att gå i spinn.
I det växande kalla ljuset syns allt alltför tydligt. Så det vårstädas i det här hemmet. Och på fönsterblecket ligger ugglefjädern som används flitigt på energikroppen. I samma fönster hänger kristallen som brukar vila i halsgropen och lapar sol efter ett reningsbad. Det mesta behöver renas och luftas nu.
Samtidigt kräver de djupa Berättelserna att få komma till tals; de privata, de som vill komma på pränt, andras berättelser som vill höras. Det är Sagas tid och jag lyssnar mitt i städning och under långa promenader.
På gården står nyinköpt, begagnad cykel och väntar på ett lager färg och framlykta. Det blir snart långa turer med trumman i cykelkorgen och fika på pakethållaren. Men ett tag till ska jag lyssna; rensa ut även bland Berättelserna och bestämma vilka som ska fångas upp och vilka som ska få virvla vidare, vilka som ska släppas och vilka som ska levas.

Inga kommentarer: