26 april 2008

Tid och Skapande - fortsatt fokus

Att ta bort ett ständigt flöde från, radio, TV och tidningar har flera fördelar. Hjärnan blir klarare, liksom drömmarna. Det finns mer utrymme för skapande och för den magiska verkligheten. Men i tystnaden kan särskilda distraktioner flyta till ytan. Sådant vårt medvetande gärna håller sig sysselsatt med, oberoende om det är konstruktivt eller inte. Minnesbilder som stör oss eller öppnar för sentimentalitet. Ständig planering och mentalt listskrivande. Och det kanske svåraste att undvika - gnagande tankar på sådant som retar oss. Må det vara oron över miljön, eller bara irritation över kompisen som betedde sig illa. Vrede kan i allra högsta grad vara rättmätig och en sporre för handling. Men när vi ständigt gnager och gnager på redan utslitna ben, då distraherar den oss. Då stjäl den energi som vi skulle kunna kanalisera.
Genom att släppa små tankar, listbenäget kontrollbehov och ständiga irritationer finns mängder av energi att hämta. Energi och tid. I tystnaden som följer hittar vi fokus för vårt skapande. Till och med på arbetet, på bussen, eller i kön till kassan kan vi stundtals vila i större idéer, djupare insikter och kreativa lösningar. Om vi placerar skapandet i centrum så är det i centrum det kommer att befinna sig. Om den magiska verkligheten är den vi erkänner som den största, så kommer den att vara det.
Små distraktioner är tidsätare. Många små distraktioner tar mängder med energi. Om vi släpper dessa pyttigheter får vi fokus. Då har vi större möjligheter att välja. Jag väljer att skapa. Jag väljer min egen verklighet som den främsta - och den verkligheten är fylld av magi.

2 kommentarer:

Anna sa...

Hej! Du skriver jättevackert och din blogg är så fin! Kommer verkligen läsa vidare!
Allt gott, /Anna

Sofia sa...

Tack! Nu blir jag glad.

Gillar dina husdjur, både önskade och existerande.

kramar
Sofia