29 november 2009

Rikedom och Hedendom, del fem: Ta med Känslan

Ju mer exakta vi är när vi önskar, ber och gör formler, desto bättre resultat. Ju mer fokuserade och säkra vi är när vi böjer verkligheten efter vår vilja, desto snabbare förändring. Känslan är en avgörande partner till viljan; rå vilja utan uppbackning av känsla ger sällan fruktbara och varaktiga förändringar. En vän berättade att hon till och från gjort magi för att hon behövde pengar och när magin fungerat fått dåligt samvete och gett bort pengarna. Ett praktexempel på dålig synkronitet mellan behov, akt och resultat. Allmänna formler för mer pengar kan mycket väl fungera men säger ingenting om vad vi verkligen vill. Om våra föräldrar, syskon eller vänner får plötslig lust att ge oss en oväntad check, hjälper det oss knappast att bli självständiga individer eller uppnå våra långsiktiga mål.
Vad menar vi med att ha det gott ställt; handlar det om att bli skuldfri, ha en rimlig inkomst, eller starta och expandera ett företag? Vilken typ av arbete är vi beredda att lägga ner för att uppnå våra mål? Hur bidrar vi till världen om vi får det vi vill? Den sista frågan är viktig. Om vi kan formulera vilka unika, vackra, världsförbättrande saker som världen får ta del av utifall vi lyckas, finns möjligheten att mer exakt formulera våra mål. Vi kan också börja släppa den eventuella rädsla vi har att förvandlas till giriga kapitaliser så fort vi har tillgångar att röra oss med. Närhelst vi är redo kan vi förändra meningen 'om jag hade x skulle jag ... ' till 'när jag har x kommer jag ... ', och sakta börja böja verkligheten efter vår vilja till allas bästa.
När vi har en positiv framtidsbild där vår rikedom gynnar oss såväl som världen är det bra att göra en konkret bild av målen. Det kan vara ett kollage, en målning, en dikt, en samling av foton etc. Den som är ambitiös kompletterar med en nedskriven plan med kortsiktiga och långsiktiga mål. Planen kan alltid ändras och är till för att göra oss medvetna om vad vi vill och vad vi själva behöver göra för att nå dit. Låt förvandlingen fortsätta, men var tydlig med universum. Det finns krafter som lyssnar, och de lystrar bäst till kombinerad vilja och känsla.

Inga kommentarer: