10 november 2009

Hedendom och Rikedom, del tre: Tacksamhet

En grundläggande komponent i arbetet med Rikedom är såklart Tacksamhet. Hur lätt är det inte att stirra sig blind på det man inte har, och helt glömma det vi faktiskt har. Dom flesta som läser denna blogg befinner sig i ett land där det bland annat finns en rättstat och ett vårdsystem. Det fungerar inte alltid perfekt, men vi behöver inte oroa oss över att bli uppdragna av militärpoliser mitt i natten därför att vi tillhör en viss organisation, eller att blöda till döds på gatan därför att vi saknar pengar till sjukvård. Detta är i högsta grad något att vara tacksam över. Vi är också tacksamma för att vi har tak över huvudet, mat på bordet och värme i elementen. Liksom att vi har luft att andas och vatten att dricka. När vi inte tar något för givet är tacksamhet en självklar följeslagare.
Tacksamhet är framförallt en känsla. Visst kan vi tänka på och rabbla upp saker vi är glada för, men utan en genuin känsla finns inte kraften med. När vi verkligen känner tacksamhet strömmar den smaragdgrön och gyllenkantad ur bröstet och blir synligt för allehanda väsen. Därmed attraherar vi mer saker att vara tacksam över, under lagen att lika drar till sig lika.
Tacksamhet ger oss också ledtrådar om vad vi verkligen behöver och vill ha. Det vi känner djup tacksamhet för är också det vi inte kan vara utan. Det kanske också är något vi behöver mer av. Om vi exempelvis är tacksamma över tid med familjen, kanske mer tid med familjen är det primära, och inte fler timmar på jobbet.
Tacksamhet är en grundläggande komponent i allt arbete kring Rikedom. Be en bön till Freja och tacka för allt hon ger. Eller börja dagen med att gå igenom allt du har som får dig att känna dig rik. Glöm inte till synes självklara saker och be en bön att dina nära och kära också ska få uppleva känslan av rikedom.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bra...bra bra bra och så sant. Igen.