3 november 2009

Hedendom och Rikedom, del Två: att Släppa Taget och Göra Plats

Det finns så många negativa associationer kring pengar, tillgångar, brist på pengar, skulder och ekonomisk oförmåga. Om vi ska kunna hitta ett sätt att vara rika inför oss själva är det där vi måste börja. Vi kan ta hjälp av Hel, eller någon annan kraft eller gudinna vi känner oss trygga med som handhar nedbrytning och avslutning. Vi kan också använda oss av vilken nedbrytande magi som helst för fokus. Jag har valt två klassiska sorter; att klippa av och att gräva ner. Förmultning tar sin tid, och det krävs en viss tid att göra sig av med inrotade idéer och känslor. Att arbeta med jord är ett långsamt element, men resultaten blir handfasta och långtgående.
Välj ett eller flera band som symboliserar det du vill göra dig av med: det kan vara beroende, negativa attityd, avundsjuka etc, allt som håller dig fast och snärjer dig djupare i ekonomisk olycka. Du kommer också att behöva en sax. Välj ut en tid du får vara ifred och gör dina sedvanliga förberedelser: tända ljus, dra cirkel, bränna salvia; använd dom tekniker du känner dig trygg med. Sitt på golvet eller marken - nära jorden där Hel och hennes trälar bor. Håll upp banden ett i taget, projicera in all känsla i bandet, lyft saxen och klipp av. Släng de avklippta banden i en papperspåse eller linda in dem i en tygbit. Håll dem hårt i handen och gå utomhus för att gräva ner dem. Välj en stadig plats, vid en stor sten eller ett gammalt, starkt träd till exempel. När du grävt ner dem kan du skapa en gravplats om du vill med sten och kors (men tänd inga ljus eller lägg blommor, ingenting livfullt ska finnas på platsen). Avsluta med att spotta tre gånger på graven.
Gå tillbaka till arbetsplatsen. Sätt dig bekvämt och andas djupt. Visualisera en bild av dig själv som rik i dess mest symboliska betydelse. Du behöver inte ha en klar bild av vad du kommer att göra när du är av med dina skulder, eller vad du kommer att köpa om du har mer pengar. Du behöver bara sätta in en ny positiv bild av dig själv, som placerar sig i det tomrum du skapat med förgående del av ceremonin. Att låta ett gyllene sken ligga kring sin person är ett sätt att föreställa sig rikedom och framgång, grönt står för växande, särskild smaragdgrönt som står för ymnighet, rött tillhör baschakrat och kan handla om att ha allt vad man behöver. Du kan också se dig själv hålla i symboler som står för trygghet och överflöd; till exempel sådant man skördar, grönsaker, rotfrukter och äpplen, eller varför inte sagans guldäpple och spira.
När du är säker på att den nya bilden av dig själv är inkorporerad i ditt system, avsluta ceremonin på det sätt du tycker lämpligt. Vila i det som kommer. Notera dina drömmar och vet att om du drömmer mardrömmar så är det förmodligen ett bra tecken. Någonting i dig är på väg att släppa taget.

Inga kommentarer: