1 september 2008

Måndag, Måne, Minnen, Drömmar och Djup

Måndag är Månens och Vattnets dag. Här finns rytmer, känslor och tårar. Gudinnan Ran rör sig djupen. Svallvågor, ringar på vattnet, drömmar, minnen, vänner och familj. Inte konstigt att många tycker att det är jobbigt att gå till arbetet en dag då det omedvetna låter allehanda varelser röra sig upp mot ytan. Måndagen ser jag som den mest lämpliga dagen för vila och återhämtning. För en stunds isolering å ena sidan, eller nära samvaro med universums varelser, oberoende av dimension eller ras.
Jag har aldrig klarat att jobba nio till fem jobb. För det har rytmerna dragit för mycket i mig. Rullande schema, kvällsjobb och helgjobb. Det passar mig. Därför är jag ledig idag, efter en intensiv vecka. Jag tar till mig måndagens energier och klär mig i blått och grönt. Jag ska ta mig ut i parken, hitta en fin bänk vid dammen och blåsa såpbubblor. Läsa av molnen, låta känslor flyta till ytan. Vandra under träden och sjunga en stump. Kika efter stjärnorna inatt och bada i ljuset. Helt enkelt utöva den ädla konsten att göra ingenting som till synes är duktigt eller vettigt.
Månens dag är en dag att låta drömmarna flyta till ytan. Sanna drömmar kommer från djupa vatten. För att höra dem måste vi ta oss tid. För att integrera och känna igenom allt som händer omkring oss behövs också tid. Det här är en perfekt dag. Sjörået sjunger för den som lyssnar noga.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för dina formidabla texter!
Kan inte få nog av dem!!!

Sofia sa...

Tack Ingrid!

Vet du vad. Jag älskar att skriva. Men ibland är det precis den här typen av glad uppmuntran som ger mig lust att fortsätta.

Och så gör vi något för varandra ;)

Allt Gott
Sofiamedsvansen