21 september 2008

Söndag - Solens och Sunnas dag

Vem gillar inte söndagar, den där extra lata vilodagen. För många. Själv jobbar jag ofta på söndagar och kan därför avslöja att de känns lika lata, varma och goda ändå.
Söndagen är Solens dag. Sunnas livgivande krafter hyllas och vi kan njuta av värme och livsnerv. Att dra energi in i systemet, att vila upp sig, att socialisera och umgås, att göra praktiska saker i lugn och ro; allt detta passar på söndagen.
Det brinnande klotet i himlen - vår alldeles egen stjärna - är en förutsättning för livet på jorden. Att vi har ljus och kan se vad som är vad. Det här är ingen hemlighetsfull dag. Tvärtom. Det är en dag då allt ligger i öppen dager, då vi väljer med klart öga.
All magi som behöver en extra pusch av positiv energi passar idag. Liksom all typ av skyddsmagi. Sunna bär skölden, och vi bygger upp sköldar med lilla solen i magen. Den som känner sig sliten och kraftlös kan sitta och bara andas solar plexus; återställ energinivån, återställ skyddet runt energikroppen. Det är lätt. Det är gult. Det är glatt. Det är Sunnadag.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tillbaka i ordningen, har ett stort fokus. Fast det talade ordet är inte längre mitt.

Sofia sa...

Det talade ordet är inte längre ditt? Jag är djupt mystifierad. Här är det galet mkt just nu och höstdagjämningen är en känsla mitt i allt annat ..............

kärlek av det tunga slaget

S