4 september 2008

Torsdagen; Blixtar och Dunder

Torsdagen är himlens, blixtarna och stormarnas dag. Dagen är namngiven efter guden Tor som sägs fara över himlen i sin vagn dragen av getter, svingandes torshammaren så att det blixtar och dundrar. Och det gör han säkert ibland. Men eftersom Tor inte har någon framstående plats i min panteon, har jag dedikerat torsdagen till häxornas dag. Energin som ligger i dagens sfär är ändå av samma sort - hur man än beskriver den.
På häxornas dag rullar åskan in, det kan slå ner en blixt här och var med all den urladdning det innebär. Konfrontationer och okonventionellt beteende dyker upp när man minst anar det. Torsdagen är en hemskt rolig dag, om man tillåter den. Häxorna regerar iklädda sina mest arketypiska drag. Kacklande, skränande och skriande far de runt bland trädtopparna på kvastar med färgranna trasor fladdrande runt benen. Kanske snor de in i våra hem och sopar ut både det ena och det andra innan vi vet ordet av.
Det är Förvandlingarnas dag. Om man tillsätter mycket energi till något kommer det att förändras. Det kan explodera, implodera, börja snurra, ändra färg, fara iväg, studsa eller lysa upp i en klar stund av allvetande. Alla akter av förvandling får en extra skjuts av torsdagens energier. Allt som sitter fast kan stöttas upp med ett vilt skratt, en galen dans eller bubblande drycker i svarta kittlar. Lek och lev. Lev och lek. Imorgon får vi sopa upp efter oss igen.

För att se en livslevande häxa och klok kvinna i Väven
kolla in:
www.freewebs.com/oonaingasdotter/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din sida är så vacker, älskar handen i vattnet!

Sofia sa...

hej!!!! där är du min älskade pärla. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm komplimanger tycker vi om, eller hur?