8 februari 2010

Rikedom och Hedendom del åtta; Sunna lyser för framgångVi kan inte bara sitta och titta på att det växer. För att röra oss åt rätt håll behöver vi också fart, tur, energi, fokus och positiva kontakter. Viljan och elden måste med andra ord ha sin plats. Vi kan sammanfatta det som kategorin framgång och karriär.
Gudomen är Sunna, men också Sif med guldhåret. Kulturella systergudinnor är till exempel Amateratsu från Japan, och Egyptiska Sekhmet. Dessa potentiella allierade bär på möjligheten att värma upp vårt system och lysa upp oss; göra oss synliga – för oss själva såväl som omgivningen. Att våga synas är viktigt för den som vill genomföra planer som bär framåt: vare sig det handlar om att visa upp sin konst eller skicka in sin CV till rätt arbetsgivare. Det är mycket sällan någon knackar på dörren och ber oss få göra detta för vår räkning. Men det finns hjälp att bygga det självförtroende som behövs att göra det själv. Dessa gudinnor bär i sin mest generösa aspekt på utstrålningens gåva. Även samarbete, stora cirklar och kommunikation kan förbättras i deras närvaro.
Passande mineraler är solsten och andra varma stenar som röd jaspis, citrin och gul eller guldfärgad kalcit. Vi kan värma upp systemet och göra det mottagligt för rörelse genom heta smaker och dofter som kanel, ingefära, chili, paprika, muskot och apelsin. Djurvärldens allierade är bland andra draken, hästen, lokatten, tuppen och hackspetten. Lämpliga runor att arbeta med är Solrunan framför allt, men också Reid och Tyr. Solrunan är själva sinnebilden för framgång och positiva energier som bär oss åt rätt håll. Det är talande nog också runan som säger åt oss att inte glömma ett par dagars njutningsfull vila mellan varven. Ibland är det bästa vi kan göra att släppa in det ljusa och låta det verka för oss. Vagnsrunan står för att avancera framåt på ett balanserat sätt. Tyrs runa brukar kallas krigarens runa. Att kämpa för sin rätt kan vara en viktig del i att komma dit man vill. Men runan står också för frivilligt offer, och faktum är att vi ofta måste vara beredda att offra något när vi ändrar vår livssituation, om så bara det välkända och trygga.
Varma, glada färger som gul, orange och gyllene, men även den mer aggressiva röda och rena vita gör oss mottagliga för livets goda. Den enklaste av ceremonier är att vara i solen; dricka av strålarna, fylla på energinivån, låta Henne värma pannan och känna hur välvilligt Hon hjälper oss att växa. Jag upplever också ofta att kroppens tillstånd speglar livets tillstånd. Det här kan vi använda till vår fördel istället för att sura över kroppens tillkortakommanden. Rörelse av alla slag drar igång hela vårt energisystem; att springa, cykla och styrketräna är perfekt. Framför allt dansens virvlar och snabba, rytmiska rörelser skakar loss oss ur stagnation och stelhet.
(foto: privat/ New Dehli)

Inga kommentarer: