5 februari 2010

Rikedom och Hedendom del sju: Sund Miljö

När vi arbetar för att uppnå magiska resultat är det klokt att inte införskaffa säckvis med kristaller, svindyr inredning eller andra extravaganser. Det är inte särkilt bra vare sig för miljön eller vår ekonomi. Bättre arbeta respektfullt med våra egna och världens resurser. Det finns en charm i att jobba med det som är nära och tillgängligt. Vi behöver inte ta oss till kraftplatser på andra sidan jorden, eller göra komplicerade, ockulta invokationer. Tvärtom är vardagliga ting ofta de mest lämpliga: att arbeta med Jordelementen, med kroppen, med det vi äter, liksom det vi odlar och har i hemmet. Här är lite tips vad man kan göra:
Äta bör man annars dör man. När vi ändå måste införskaffa mat kan vi lika gärna anpassa en del av matinköpen (eller odlingen) till våra mål; färgen, särskilda råvaror, doften och kryddorna kan alla assistera oss. Mat är särskilt intressant då vi stoppar den i oss och den transformeras till energi. Genom vår föda finns en nära koppling mellan Moder Jord och oss själva. Något så enkelt som att köpa ett nytt te kan vara hjälpsamt, till exempel pepparmynta gör ett gott te och tillhör välståndsenergierna. Även träning gör sitt till. En sjuk och förslappad kropp har svårt att dra hälsosam rikedom till sig. Utifrån våra förutsättningar finns nästa alltid något vi kan göra för vår hälsa. Vi behöver starka muskler och smidiga leder för att orka lagra och bära energirika drömmar.
Jag känner inte en hedning som inte bränner massor av stearinljus, så varför inte köpa färgade ljus som är kongruent med ditt mål. Extra verkningsfullt är såklart att stöpa ljus med perfekt doft och nyans. Skriva, teckna och måla kräver inte heller särskilt mycket. Vi kan såklart också använda oss av de specialintressen och kunskaper vi redan har: den som stickar gör en halsduk med ett särskilt syfte, den som är smyckeskreatör kombinerar rätt stenar och symboler, den som är duktig att odla, sätter frön av väl utvald sort. Vidare är second handbutiker vänliga mot både kassa och miljön. Köp några nya plagg med gott samvete i en assisterande färg, och passa på att rensa ur garderoben på samma gång. Eller häng på en kläd och sak bytare dag för att bättre anpassa din materiella omgivning till dina mål.
Lek och släpp fantasin lös i dagliga förehavandena. Färgat salt och torkade blomblad från sommarens skörd i badkaret kan vara omvandlande. Korta, intensiva visualiseringar innan man går upp eller somnar håller drömmen vibrerande.
Rita lämpliga runor i sanden på stranden, i snön utanför fönstret, i jorden på picknicken. Bygg passande symboler med kottar och grenar. Skriv lappar med positiva ord och göm dom i fickorna och handväskan att hitta vid oväntat tillfälle. Ladda en lämplig kristall och bär den ständigt på dig. Kom ihåg precis hur mycket energi det tagit dig att gräva ner dig i den grop du är, och var beredd att lägga minst lika mycket för att kravla dig upp igen. Ropa ständigt till universum; låt inte krafterna vara ifred någon längre stund. Tjata. Blanda magi med det praktiska arbete som krävs och häng i.

Inga kommentarer: