9 juni 2009

Friiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii


Den här veckan finns i min We'moon kalender en bild på en kvinna från vem det flyger fjärilar. Den heter Opening to grace. Nästa vecka är en bild av en kvinna i siluett som spritt, språngande naken hoppar över vågor mot en blå månbelyst himmel. Den heter helt enkelt Free.
Precis så är det.
Fri.
Två års studier är till ända. Ganska enkelt sa jag första året och en bit in på nästa. Men faktum är att heltidsstudier, jobb och en pågående bok blir mycket på en gång. De senaste två månaderna har dessutom kraven höjts rejält och jag har inte hunnit mycket annat än plugga och jobba. Så under några dagar i smattrande takt har jag lämnat in uppgifter, tentat, gjort redovisningar och så boom.
Jag är klar.
En gul ros från läraren lyser upp en annan rengnig dag. Fina klasskamrater är omkramade och e-post utbytta. Några vänner har jag fått på köpet och en säck med kunskaper. Jag tar ett glas vin och Tiden rinner till. Tid som flödat fram, två år av väl använd tid. Men framför allt tid jag får. Tid som rinner över och skapar dammar att leka i.
Fri.
Jag och Klanen brukar göra Fullmånelöften. Men den här fullmånen var det fullt upp med öppen Fullmåneceremoni, och tentor, och avslutningar. Jag gör det nu:
Tiden från Fullmåne till Fullmåne har jag en del jobbtider, och några efterlängtade sociala arrangemang. Annars: Ingenting. Mitt fullmånelöfte är att leva resten av tiden på ren Impuls. Vadhelst jag vill göra så ska jag göra det; pilla mig i naveln, stirra på molnen, dansa hela natten lång, röja på vinden. Precis vad jag vill, när jag vill. Ingen planering, inget presterande. Hjärnan tar total semester och Behoven blir vägledare. vilket dom längar efter.
Det är mitt löfte denna SunnaFullmåne.
Fri.
Fri.
Fri.

4 kommentarer:

Megana sa...

Ahhhhhhh! Känner din frihetskänsla ända hit. Det är dig verkligen väl unnat. Du har kämpat med en glöd som bara en Frejakrigare kan =).

Rid på vågen fullt ut, min vän!

Älskar dig!

Sofia sa...

Tack Pärlan! Vi hörs snart om att gå mot större höjder.

S

Ingrid sa...

Härligt vännen!
Är så glad för din skull, att komma i mål är en härlig känsla. Bara njut nu!

Anonym sa...

Grattis sjörövarfia! Jag seglar med- FRIHET kan vi aldrig få för mycket av men aj vad svårt det kan vara!

Willenda