27 januari 2013

Solrunan - en förklaringSolrunan fyller på vår energi, precis som solen själv ger oss ork då vi vänder vårt ansikte mot henne. Eftersom runan handlar om att skapa den energinivå vi behöver är den också associerad till fysisk hälsa. Varm och strålande smälter den bort både trötthet och ohälsa.

Solrunan står traditionellt för framgång och karriär. Men det handlar om en djupare framgång än bara socialt erkännande. Det handlar om att hitta vår själs väg. Den väg som bäddar in det vi verkligen drömmer om, en framgång som inte räknas i timmar eller klappar på axeln, utan i den tillfredsställelse vi känner då vi utfört jobbet. Framgång handlar såklart inte bara om arbete, utan om alla viktiga projekt och relationer som vi är del av. Det kan vara en idé som sprider sig genom nätverk vi är engagerade i till exempel. Till denna lysande runa hör lätthet och smidighet i samband med sociala kontakter.

När vi  tillåter oss att verkligen titta på den situation vi befinner oss i och släpper in ljus i våra dunkla vrår kan vi börja ta bort de hinder som vi satt upp för oss själva: jag är inte bra nog, snygg nog, ung nog, erfaren nog, förtjänar inte att ... det är dessa självpåtagna hinder som verkligen hindrar oss att hitta vår allra bästa väg. När vi lyser på dem tas de ner i storlek, vi ser klarare och så småningom kan vi sortera bort de rädslor och föreställningar vi bara hittat på. Vilket brukar vara dom flesta.

Jag placerar solrunan mitt i solar plexus. Därifrån kan den stärka tredje chakrats energier och matsmältningen och därmed förbättra vår förmåga att ge oss själva energi. Energi att såväl läka oss själva som hitta vår själs väg.

(foto: Peter Hallin)

Inga kommentarer: