28 februari 2009

Nygamla Favoriter

Man har dom där böckerna i bagaget som ändrar ens liv. Det är en alldeles sann kliché.
Dom böckerna är så klart skrivna av någon. Det är också en sanning så självklar att den inte bör behöva sägas. Ändå kan jag ibland glömma att författarna till favoritböckerna såklart har skrivit andra böcker - som säkert också innehåller massor av inspiration och kunskap. Men nyligen bröt jag mig ur denna glömska och införskaffade (för mig) nya böcker av gamla husgudar. Till mitt bibliotek tillkom därmed:

Hela din framtid; läk det förflutna och finn ditt högre syfte med soul retrival
av Alberto Villoldo, 2008
the Radiant Coat; Myths and Stories about the Crossing Between Life and Death av Clarissa Pinkola Estés 1991
the Pagan Book of Living and Dying; Practical rituals, Prayers, Blessings and Meditations on Crossing over av Starhawk 1997

Jag ser fram emot att fördjupa mina kunskaper inom ovanstående områden, ta del av dessa kloka människors världsbild, erfarenheter och språkbruk.

Länge leve boken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Villoldo är en god författare som verkligen inspirerar till inre resor! Pinkola Estes är fantastisk! Starhawk har jag inte läst men är på jakt efter "Circle Round" för att jag tror hon har mycket att säga mig. Är på väg inåt själv, även om jag saknar det jag hoppats på med er massor!

Kärlek!

Sofia sa...

Vi går - tror jag - åt samma håll. Det blir mer och mer tydligt för mig att jag går parallellt med många andligt arbetande systrar (och några bröder), tillsammans för delar av vägen med vissa, och återförenas och jobbar samman igen med vissa. Det är som det ska vara. För vi behöver det vi behöver. Och klarar det vi klarar.

massor av värme

S